Invloeden

Morihei Ueshiba

Morihei Ueshiba, door aikido-beoefenaars ook wel Osensei ("grote leraar") genoemd, was de grondlegger van het moderne Aikido. Uit verschillende traditionele krijgskunsten van de samoerai, creeerde hij het huidige Aikido. Osensei was in zijn tijd een legendarische krijger, met het imago van onoverwinnelijkheid. Mensen die met hem trainden schrijven vaak mysterieuze vermogens toe. 

 

 

Henry Kono sensei en Alan Ruddock sensei

Ons aikido is het meest beïnvloed door onze leraren Henry Kono (1928-2016) en Alan Ruddock (1944-2012). Zij hebben elkaar leren kennen in Japan toen Osensei nog leefde. Zodoende waren ze voor ons een rechtsreekse link met de bron van Aikido. Henry en Alan waren eigenzinnige aikidoka, niet gebonden aan een "stijl" of "organisatie". Zij waren op eigen kracht op zoek naar het principe achter het mysterie van Osensei.

 

Tom Verhoeven sensei

De meeste gevorderde leden van onze dojo zijn begonnen bij Aikidovereniging Shizen Ryu, onder leiding van Tom Verhoeven sensei (overleden in 2016). Verhoeven sensei was een enorm begaafd aikidoka en inspirerende leraar. Wij hebben veel aan hem te danken.

Henry Kono

Alan Ruddock

Tom Verhoeven