Seminar Linda Holiday

 

Linda Holiday sensei is chief instructor of Aikido of Santa Cruz in California, USA.
She trained in Japan as one of the first Westerners, studying with Hikitsuchi sensei (10th dan) and other high level shihan such as Motomichi Anno and Motoichi Yanase. Back in the U.S. she was influenced by Mitsugi Saotome, Hiroshi Kato and Terry Dobson.
Recently she published ‘Journey to the Heart of Aikido’. The book presents the teaching of her teacher Motomichi Anno Shihan (8th dan) who was one of the direct students of O’sensei.
In 2017 she visited the Netherlands for the first time and attracted an enthusiastic and international group of people. We are looking forward to having her back and hope you will join us for and inspiring weekend of training.

Details about the dinner on saturday as well as the saturday morning beach training + misogi to be announced.

Open Les

Onze eerste open les, op donderdag 31 januari, was een groot succes. Er waren maar liefst vijf gasten in onze dojo, waarvan er twee voor het eerst met aikido kennismaakten. Inge en Piet gaven een heel duidelijke en boeiende introductie van de basis principes aan de hand van een paar technieken. Daarna werden alle nieuwe indrukken nog geruime tijd besproken met thee en koekjes. Wil je ook een keer een open les bij ons meemaken? Op 21 maart is de volgende!

Wapens en Misogi om het jaar te beginnen

Zondag 6 januari 2019 reden we met een groepje naar het strand bij Katwijk. We wilden het jaar beginnen met wapenoefeningen in de buitenlucht en misogi op het strand.

 

We vonden een geschikt plekje naast het gebouw van de reddingsbrigade waar we in de luwte onze oefeningen konden doen. We waren net lekker bezig, toen onopvallend een politieauto vlak naast ons stopte en polshoogte kwamen nemen. Maar blijkbaar straalden we voldoende vreedzaamheid uit waardoor ze ons verder met rust lieten.

 

Aan het eind deden we de misogi inde vorm van de ShinKokyo oefening. De zee fungeerde als de Kamiza en we ademden diep de frisse zeelucht in. Het was een traditie van O’Sensei om op deze manier het nieuwe jaar te beginnen. En die traditie hebben we hier in Katwijk onze eigen vorm gegeven. Daarna wachtte in de strandtent onze beloning: heerlijke warme chocomel met slagroom. Het verhaal van Amaterasu en het openen van de spiegel werd nog voorgelezen omdat dat goed past bij deze tijd van het jaar, wanneer de zon weer langzaam begint terug te keren, na een periode van stilstand in de natuur. Voldaan keerden we weer huiswaarts: een nieuw aikido jaar is gestart!