Gastles Karin Karis

Donderdag 3 september werden we in onze dojo weer verrast met een inspirerende Aikido training onder leiding van Karin Karis. Karin is voor Aikidojo Leiderdorp zeker geen vreemde en we waren dan ook zeer verheugd dat zij ons weer met een bezoek heeft vereerd.

 

In het kader van de beperkende maatregelen als gevolg van de corona pandemie hebben we haar gevraagd een gastles te geven rekeninghoudend met de anderhalvemeterbeperking.

 

Karin kwam tot onze verrassing met het idee om de les te laten gaan over verbinding. Dat is bepaald niet het eerste waaraan je denk als je minstens anderhalve meter afstand moet houden.

 

Karin had een aantal creatieve oplossingen bedacht en met behulp van aandacht en het gebruik van obi’s te onderzoeken hoe en wanneer wij het contact met de ander nu eigenlijk tot stand brengen en in stand houden gedurende de beweging

 

Het is Karin ondanks al die beperkingen gelukt om er een boeiende en leerzame avond van te maken.

 

Hartelijk dank, Karin, en graag tot een volgende keer, de deur van Aikidojo Leiderdorp staat altijd voor je open.

 

 

Summer Retreat Santa Cruz 2020 online

Op zaterdag 11 en zondag 12 juli werd de Summer retreat in Santa Cruz gehouden. Normaal gesproken een internationale Aikidostage stage, georganiseerd door de Dojo van Linda Holiday, waarbij gerenommeerde leraren, zoals Mary Heiny Sensei, acte de préséance geven en zo’n 200 aikidoka samen trainen. Maar vanwege de coronamaatregelen werd er dit jaar een online versie van gemaakt. Dat scheelde voor ons wel een retourtje overzee!

 

Meedoen aan de Summer Retreat Santa Cruz 2020, zonder er naar toe te hoeven vliegen? Dat kan!

Op zaterdag 11 en zondag 12 juli wordt de jaarlijkse Summer Retreat van Aikido Santa Cruz (de Dojo van Linda Holiday) online gehouden, vanwege de maatregelen van het coronavirus. Voor ons de uitkomst om niet naar Amerika te hoeven vliegen, maar toch mee te kunnen doen!

 

 

 

In Nederlandse tijd worden de lessen gehouden tussen 17.00 en 22.30 uur.

 

Wil je dit niet in je eentje meedoen? Kom dan naar onze dojo. We zullen daar met meerdere mensen (op afstand van elkaar) de lessen volgen, die geprojecteerd worden op de muur.

 

Inschrijven kan via de website van Aikido Santa Cruz. Kosten: 60 dollar.