Meedoen aan de Summer Retreat Santa Cruz 2020, zonder er naar toe te hoeven vliegen? Dat kan!

Op zaterdag 11 en zondag 12 juli wordt de jaarlijkse Summer Retreat van Aikido Santa Cruz (de Dojo van Linda Holiday) online gehouden, vanwege de maatregelen van het coronavirus. Voor ons de uitkomst om niet naar Amerika te hoeven vliegen, maar toch mee te kunnen doen!

 

 

 

In Nederlandse tijd worden de lessen gehouden tussen 17.00 en 22.30 uur.

 

Wil je dit niet in je eentje meedoen? Kom dan naar onze dojo. We zullen daar met meerdere mensen (op afstand van elkaar) de lessen volgen, die geprojecteerd worden op de muur.

 

Inschrijven kan via de website van Aikido Santa Cruz. Kosten: 60 dollar.

 

 

 

Lesprogramma Aikido in Coronatijd

Vanaf 4 juni zullen we om de 14 dagen op donderdagavond onze reguliere training weer oppakken, weliswaar met 1,5 meter afstand en voorlopig buiten. 16 juli is onze laatste les van dit seizoen. De 2 lessen in juli kunnen we mogelijk weer binnen in de sportschool houden.

 

 Na de zomer willen we weer wekelijks op de donderdagavonden gaan trainen (19.00 tot 20.30 uur) in sportcentrum van Houdt. We bieden een alternatief programma, waarbij we wel kunnen trainen maar op 1,5 meter afstand van elkaar. Dat betekent dus nog geen gewone (ongewapende) aikidotechnieken. Maar wel lessen die ondersteunend zijn aan onze aikido ontwikkeling. Hiervoor hebben we aantal gasten bereid gevonden om lessen te verzorgen.

 

Denk aan lessen Kinesica (Esther van der Voort), lessen Tai Chi (Rachid Benissaid), wapenlessen (Martijn van der Nat) en Do-In lessen (Sebastiaan van Leeuwen). Verder zullen we zelf ook lessen verzorgen gericht op bijv. Ukemi en wapens.

 

Wees welkom om met ons mee te doen!

 

 

 

Wapentrainingen Leidsche Hout en Cronesteijn

Op 26 april was het de sterfdag van O-Sensei. Om daar bij stil te staan, hebben we op zondagochtend met een aantal mensen in het Leidsche Hout een vroege wapentraining gehouden. Het was fijn om na ruim een maand, elkaar op afstand te kunnen zien en samen weer even met aikido bezig te zijn. En zo konden we toch in deze tijd van afzondering, de geest van O-Sensei en de spirit van aikido levendig houden.

 

"With your own body, practice the path of supreme devotion, greatest compassion, and highest good."- Morihei Ueshiba O-Sensei, founder of Aikido

 


Deze zondagochtend wapentraining beviel zo goed, dat we hier een vervolg aan hebben gegeven. We trainen nu vrijblijvend elke zondagochtend, op 1,5 meter afstand, wapentechnieken in het park van Cronesteijn (Leiden). Goed voor je vaardigheden, je sportfolio, of gewoon om weer met elkaar met plezier met aikido bezig te zijn! We verzamelen om 8.30 uur bij de waterspeeltuin en lopen dan naar een mooie plek tussen de hoge bomen in het reigersbos. Aikido in de natuur is zoals aikido bedoeld is! 😉

 

Voel je uitgenodigd om mee te doen!