Agenda 2019

 

 

Donderdag 21 februari: Wapentraining met Martijn van der Nat

Onze oud-leraar Martijn komt terug bij ons op de mat om ons mee te nemen in een aantal prachtige wapenoefeningen. We zullen weer kunnen profiteren van zijn fantastische techniek met de Jo en Bokken, om daarmee onze kennis en kunde een verdieping te geven.

 

Zaterdag 23 en zondag 24 februari: Seminar in Dublin

Fiona McAuley (3de dan) geeft les in Dublin. We gaan dat weekend een seminar van haar bijwonen met 6 van onze leden. Het belooft weer een zeer interessante stage te worden waarin de principes van Yin en Yang verder worden uitgelegd, zoals dat ons door Henry Kono en Alan Ruddock is geleerd. Fiona heeft afgelopen jaar in augustus in onze dojo les gegeven, toen we de Memorial stage voor Henry en Alan hebben georganiseerd. Zij heeft lang met Alan en Henry getraind zodat zij hun gedachtegoed over Aikido kan voortzetten en weer door kan geven.

 

Zondag 10 maart: Do-In les van Sebstiaan van Leeuwen

Do-in is een manier om Shiatsutechnieken op jezelf toe te passen, het doel is om soepeler en gezonder te worden. In deze workshop laat Sebas ons het verband tussen Do-in en aikido zien. Aanrader!

 

Donderdag 21 maart: Open les

Iedereen vanaf 15 jaar en die geïnteresseerd is in aikido, kan deze avond komen kennismaken met deze vreedzame krijgskunst.  Ken je nog mensen in je omgeving die wel wat aikido kunnen gebruiken? Neem hen dan mee naar deze open les.

 

Vrijdag 14 t/m zondag 16 juni: Seminar van Linda Holiday in Leiderdorp

Linda Holiday uit Santa Cruz (Californië) komt een weekend seminar geven in onze dojo. Zie de https://www.aikidojoleiderdorp.com/2019/02/11/seminar-linda-holiday/blog post op deze site voor meer informatie.

Linda (6de dan) heeft in de jaren 70 in Kumano Juku dojo (Shingu, Japan) getraind bij Motomichi Anno Sensei, een directe leerling van O’Sensei. Linda geeft al haar kennis, zoals zij die van Anno Sensei heeft ontvangen, aan ons door. Ook de spirituele kant van aikido wordt in haar lessen belicht.