Gastles Karin Karis

Op donderdag 14 oktober 2021 heeft Karin weer een les verzorgd in onze Dojo. Karin begint ondertussen een oude bekende te worden binnen onze aikidogroep in Leiderdorp. Ze brengt elke keer weer interessante thema’s mee van haar ervaringen die ze o.a. op doet bij leraren in Californië.
Deze les stond in het teken van alignment. Het is je centrumlijn die verticaal en horizontaal jouwbalans weergeeft. We oefenden met het in en uit balans zijn bij het doen van een techniek en welk verschil je voelt. Zowel in je rol als uke en als nage. Zodra je je bewust bent van dit verschil, kun je jezelf beter corrigeren om een rechte houding aan te nemen. Het verschil is duidelijk te merken in het ontvangen van de techniek. Het thema sloot goed aan bij de ukemi lessen die Piet de laatste weken had verzorgd. En uiteraard bij de lessen die we van Henri Kono Sensei hebben meegekregen.
We kijken uit naar de volgende keer dat Karin weer les komt geven in Leiderdorp!