Kinesica en Aikido Seminar

Van 1-3 november organiseerde de aikidogroep van Sportcentrum van Houdt het seminar “Connectie in beweging” met aikido docent Fiona McAuley (3e dan) uit Ierland en kinesica-instructeur en mede-grondlegger Xander Barel uit Groningen.
Tijdens de aikidolessen richtte Fiona zich op het werken met een partner, met het idee de ander toe te staan om jou te bewegen waarbij je beiden ontspannen en in balans blijft. Ook besteedde Fiona veel aandacht aan oefeningen die het lichaamsbewustzijn vergroten. Tijdens de kinesica-training werkten we aan het verkennen en doorbreken van bewegingspatronen via solo en partneroefeningen. Xander deelde daarnaast zijn uitgebreide kennis van hoe mensen leren bewegen.
De lessen sloten naadloos op elkaar aan, en beide leraren geven les met veel humor, waardoor het voor alle deelnemers een bijzonder leerzaam weekend in een goede sfeer was. 
Begin 2020 hopen we opnieuw een dergelijk seminar te organiseren. De focus van deze seminars maakt deze leerzaam en toegankelijk voor deelnemers met allerlei achtergronden, zoals martial arts, yoga, acrobatiek, mindfulness, fysiotherapie of dans.