Examen

Op donderdag 14 november 2019 heeft Sigrid (het jongste lid van de aikidogroep) het examen afgelegd voor de 4de kyu. En dat heeft ze met glans gedaan! Esther Vogelpoel nam het examen af, met Piet Mulder aan haar zijde. Na een gezamenlijke start van de avond, waarbij het weer vertrouwd voelde dat Esther voor de groep stond, mocht Sigrid naar voren komen om te laten zien wat ze in haar mars heeft. Ze wist de gevraagde technieken goed uit te voeren en liet haar uke behoorlijk zweten. Bij de jiyu waza technieken koos ze de aanval kosa dori, waarbij ze vloeiend meerdere technieken liet zien hoe ze de aanval kon oplossen.  Het examen eindigde met een randori met 4 aanvallers.

 

Esther en Piet prezen de timing en creativiteit van haar technieken. Er werd duidelijk een goede vooruitgang gezien. De uitdaging voor de volgende keer ligt meer in de ukemi, die verder uitgebouwd kan worden. Na een groot applaus van alle aanwezigen, ontving Sigrid haar certificaat, een roos en een mooi aikidoboek als waardering voor haar getoonde examen. We zijn trots op je, Sigrid!