Aikido op de werkvloer

Op woensdag 25 en donderdag 26 september hebben Piet en Inge in totaal 6 workshops gegeven met als thema: aikido op de werkvloer. In het kader van medewerkersdagen van ’s Heeren Loo Noordwijk (een zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking) konden medewerkers zich laten uitdagen om o.a. kennis te maken met aikido. Daarbij werd de link gelegd tussen de japanse krijgskunst en hun dagelijkse werk in de praktijk met mensen met een beperking.

 

De workshops werden goed bezocht en het merendeel van de deelnemers was enthousiast. Het was mooi om te zien hoe ze elementen als meebewegen, contact maken en in je kracht staan als gemeenschappelijke waarden konden herkennen. We hebben geoefend met afstand en nabijheid en met ballonnen om sensitiviteit te ervaren in het meebewegen. We hebben basis elementen van het valbreken laten ervaren en veiligheid  in de positie ten opzichte van je partner. Tot slot hebben we nog wat ademhalingsoefeningen gedaan.

 

De workshop was goed toegankelijk voor beginners en een goede afwisseling tussen actief zijn, ervaren en kijken en luisteren.

 

En zoals Piet het aan het eind verwoorde: “ Het was leuk en intensief, en ik heb weer veel geleerd!”

 

 

 

Meer weten over een workshop aikido bij jou op de werkvloer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.