Open les 21 maart

Op 21 maart 2019 organiseerden we weer een open les. Naast onze vaste aikidoka hadden ook andere geïnteresseerden de weg naar onze dojo hebben gevonden. Inge en Piet hebben tijdens de les uitleg gegeven over een aantal basistechnieken van Aikido. Ook hebben zij de achtergronden hiervan toegelicht.

 

De les begon met een goede warming-up door Inge bestaande uit diverse ademhalings- en stretch-oefeningen. Vervolgens kregen wij van Piet uitleg van de diverse val/rolbewegingen (ukemi). Verder stond de les in het teken van één van de kerntechnieken, irimi-nage. Inge en Piet hebben ons in een rustig tempo diverse vormen laten zien die deze techniek in zich heeft. Ten slotte hebben we een randori geoefend. Dit is in een vorm van oefening, waarbij een aikidoka zich verdedigt tegen willekeurige aanvallen van verschillende anderen.

 

Als laatste hebben we geprobeerd om de ademkracht van kokyu ho te ervaren.

Na de cooling down en het zoals gebruikelijk doornemen van de les zijn ervaringen gedeeld. Daarna was het al weer tijd om deze open les af te sluiten. Al met al kunnen we terugkijken op een mooie open les waarin meerdere aspecten die het aikido in zich heeft beoefend werden.

 

We bedanken iedereen die op deze avond aanwezig was en dan met name diegene die de moeite en de tijd hebben genomen om voor het eerst naar onze dojo te komen om deze krijgskunst te ervaren. Natuurlijk zijn wij erg blij met hun interesse en komst naar de dojo. Wij hopen hen in de toekomst meer op de tatami te mogen verwelkomen.

 

Domo arigato gozaimasu (dank je wel)